Een uitgelaten Malin Bayard- Johnsson vertelde aan GCTV: "We zijn natuurlijk super blij, zoals je zegt, het is de eerste ronde voor het team Stockholm hearts. We zijn super trots en super blij met de paarden. We hebben 2 extreem goede paarden die hun best doen voor ons. We hebben 5 teams foutloos vandaag, zaterdag is een nieuwe dag en het gaat zwaar worden, er zijn een paar teams die er heel erg sterk uitzien." 

Olivier Phillipaerts geeft wat inzicht in hun teamtactiek: "Eerst en vooral moeten we beslissen wie er zaterdag gaat springen, ik denk dat we nog een discussie zullen hebben en waarschijnlijk denken we dat het Malin en Peder gaan worden maar we zullen zien hoe het loopt, gelukkig hebben we een paar verschillende paarden dus hopelijk halen we zaterdag nog 2 foutloze rondes." 

Belangrijkste feiten uit de eerste GCL ronde van het jaar:

  • Stockholm Hearts bewijst waarom ze favoriet zijn
  • 5 teams eindigen op 0 fouten
  • Het teruggekeerde team Rome Gladiators eindigde op de 2de plaats
  • 6 teams gaan met 4 fouten door naar de tweede ronde
  • New York Empire uit de wedstrijd met een schokkende 20 fouten

Regerend kampioen Valkenswaard United toonde zijn zwaargewicht line-up met Marcus Ehning en de nieuw aangetrokken springheld John Whitaker. Met super Stargold was Ehning de eerste die de uitdaging aannam, maar een vroege fout op hindernis twee zette United meteen op achterstand. Whitaker en Unick du Francport moesten ook dezelfde hindernis laten vallen en begonnen het seizoen met een score van 8 fouten.

Het parcours leek goed rijdbaar maar de eerste foutloze ronde kwam er pas toen Harrie Smolders en Bingo du Parc rondzeilden voor de Paris Panthers, waardoor ze op slechts de 4 fouten bleven staan die Gregory Wathelet opliep. De vaste combinatie van de Berlin Eagles, Ludger Beerbaum met Mila en Christian Kukuk met Mumbi, bewees dat consistentie in teams zijn vruchten afwerpt: het duo eindigde als snelste team op vier fouten.

De U25-ruiters haalden vandaag alles uit de kast: Micheal Pender (St Tropez Pirates), Jack Whitaker (Madrid In Motion) en Mike Kawai (London Knights) reden allemaal foutloze rondes en hielpen zo hun team in de race te houden om de eerste kampioenschapspunten van het jaar.

Maar het was het nieuwe team Stockholm Hearts powered by H&M We Love Horses dat bewees waarom zij op papier de beste zijn met een spectaculaire dubbele foutloze ronde in een bliksemsnelle tijd die hen naar de top van het klassement bracht. Het sterke duo van Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana samen met Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love waren een kracht om rekening mee te houden in de GCL R1.

De Prague Lions floreerden in de enorme arena terwijl de nieuwe combinatie van de Belgische jongens Niels Bruynseels en Pieter Devos aan boord van Cristel en Claire Z ook een foutloze score neerzette om hen dichtbij te houden met een podiumplaats.

Met elf van de zestien teams die slechts één hindernis van elkaar verwijderd zijn, zal de competitie zaterdag spannender dan ooit worden. Kijk om 14.40 uur lokale tijd op GCTV om te zien wie de cruciale punten voor het seizoen 2022 veilig zal stellen.


Bron: persbericht LGCT
Foto: persbericht LGCT/ © GCL