In het zadel van Luciano Van Het Geinsteinde (v. Quinn van de Heffinck) snelde Jos Verlooy in 71,28 seconden foutloos over de finish en schreef hiermee de 1.50m hoge GP kwalificatie op zijn naam. Hij kreeg gezelschap op het podium van Carlos Hank Guerreiro die met H5 Sunshine (v. Diamant de Semilly) in 73,03 seconden naar het zilver reed. De top drie werd aangevuld door Jessica Mendoza die haar I-Cap CL Z (v. I'm Special De Muze) in 74,91 seconden naar de derde plaats stuurde. 

Alberto Michan (Nabal de Trivera) mocht rekenen op een vierde plaats. Karl Cook (Coachella 4) reed voor thuispubliek naar een vijfde plek in deze GP kwalificatie. 

"Het parcours van vandaag was ideaal voor mijn paard; het was groot genoeg dat het een barrageproef had kunnen zijn", vervolgde Verlooy. "Ik hoefde niet te snel te gaan maar mijn paard heeft ongelooflijk veel vermogen dus ik kon heel kort draaien. De piste van vandaag zou moeilijk zijn geweest voor een paard dat echt het meest geschikt is voor snelheidsklassen, want het leek er vandaag op dat vermogen zwaarder woog dan snelheid als bepalende factor."

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © Sportfot