Eerste aan de start was Thibault Philippaerts met de 9-jarige SF-ruin, Derby de Riverland (Kannan) die een foutloze omloop neerzette. Thibeau Spits volgde met Classic Touch DH (Casall) met een foutloze omloop.

Spits behoudt in de individuele ranking zijn leiderspositie, terwijl Thibault Philippaerts  naar de vijfde plaats doorstoot. Roy van Beek startte zijn eerste ronde met twee springfouten maar wist het ditmaal foutloos te houden. Van Beek reed met de 13-jarige Chacco Me Biolley (Chacco-Blue) vandaag foutloos door de finish.  De Belg staat momenteel dertiende in de individuele ranking. Tristan Guisson noteerde één springfout in het zadel van Naturelle vh Legitahof Z (Nabab de Reve). Momenteel staat de regerende Vice-EK kampioen bij de Junioren op de 22e plek.

Spanning tot het einde

Het was spannend tot het einde. De Britten en Belgen reden een nek-aan-nek  competitie. Als laatste starter voor het Britse team moest Oliver Fletcher foutloos blijven om de winst te verzegelen. Met acht punten door de finish gaf de Brit de winst uit handen aan de Belgische springduivels.

De Belgische springduivels stranden met een totaal van 14.08 op de gouden plaats  en verwijzen zo Duitsland (17.17) naar de tweede plaats. Het brons is voor Groot-Brittannië dat met 18.84 punten eindigt.

Nederlanders nu met focus op individuele finale

De Nederlandse Young Riders hadden niet veel medaillekansen. De focus ligt voor de jeugd in oranje op de individuele finales. Momenteel op de achtste plaats sprong Mel Thijssen vandaag foutloos met de 12-jarige Cartolana 2 (Catapult 7). Ook Skye Morssinkhof hield het foutloos. Op de rug van G-Vingino-Blue (VDL Zirocco Blue ) staat de Nederlandse momenteel op de achttiende plek.

Iris Michiels startte haar EK met acht punten en wist vandaag een nulronde te rijden. In het zadel van Bugano de l'Abbaye (Ugano Sitte) staat de Nederlandse momenteel op de 29e plek.

Team Results