De overwinning in deze proef werd op naam geschreven van Daniel Coyle en Oak Grove's Carlyle (Casall). Met een tijd van 66.66 seconden bleef Coyle net 9 honderdsten sneller dan zijn landgenoot Denis Lynch in het zadel van Rubens LS la Silla (Hh Rebozo). De Belg Jos Verlooy volgde een ruime seconde na de twee Ieren en vervolledigde met Luciano van het Geinsteinde (Quinn van de Heffinck) het podium.

Kevin Staut sprong op de rug van Bond Jamesbond de Hay (Diamant de Semilly) naar een vierde plaats, voor Tobias Meyer die met Greatest Boy - H (Carrera VDL) te top vijf vervolledigde.

Lars Kersten wist zich als beste Nederlandse ruiters nog net te klasseren op een twaalfde plaats. In het zadel van Quatinka sprong hij foutloos rond in een tijd van 76 seconden rond.

Uitslag CSI5* 1.50m

Ook Niels Kersten haalt slag binnen in Valkenswaard

Twee maal Italië bovenaan het klassement van de CSI2* 1.35m proef. Marta Bottanelli greep met Vesthigo Z (Vigo d'Arsouilles) naar goud, voor landgenoot Edoardo Alain Dubois en Blue Ivy (Balou du Rouet). Alexa Pessoa sloot de top drie af op de rug van La Caramba (Carambole).

Net naast het podium klasseerden Niels Kersten en Bas Moerings zich met een verschil van 24 honderdsten op plaatsen vier en vijf.

Uitslag CSI2* 1.35m