Vijf veulens werden uitgenodigd voor de finale. Van de zeventien veulens werden de nummers één en twee doorverwezen naar de Nationale Veulenkeuring, later deze dag. Als eerste in de finale mocht opstellen Tres Bѐau, een zwart merrieveulen van Next Romancier uit Khloé, een elite sportmerrie van Ferguson. Ze is gefokt en staat geregistreerd bij Stal Rom Vermunt in Geesteren.

Gummi
Als jury in de baan stonden Arie Hamoen, Luuk Smeets en Petro Trommelen. De laatste lichtte de veulens toe. Over Trѐs Beau zei hij: “Een heel goed ontwikkeld en chique veulen met een goede croupe en een correct gesteld fundament. Stappen deed ze ruim en met veel takt. In draf schakelde ze heel goed en toonde een goed gebruik van het achterbeen. In galop liet ze veel gemak en afdruk zien. Vooral haar gummi in bewegen viel positief op”

Tinkerbell Tess Da Mora
De nummer twee was vandaag Tinkerbell Tess Da Mora. “Eveneens een goed ontwikkeld en lang gelijnd veulen. Met veel lengte in de hals en een sterk croupe. Voorzien van een correct gesteld fundament. Ze stapt zuiver en met takt. In draf liet ze een goede takt en buiging in de gewrichten zien. In de galop viel haar goede achterbeen en ruimte op.” Tinkerbell Tess Da Mora is een dochter van Extreme US en is geboren uit de preferente elitemerrie Cherilyn (v. Painted Black) als fokker en geregistreerde staat op papier A.H.F. Heuckelum uit Waardenburg.

Uitslagen


Bron: KWPN