Voor Zwitserland had Steve Guerdat Venard de Cerisy (v. Open Up Semilly) onder het zadel om dubbel foutloos te blijven. Ook Martin Fuchs leidde Leone Jei (v. Baltic VDL) naar een dubbel foutloze ronde. Bryan Balsiger en Chelsea Z (v. Chellano Alpha Z) hadden één fout in de eerste ronde maar slaagden erin om foutloos te blijven in de tweede ronde. Edouard Schmitz en Gamin van 't Naastveldhof (v. Chacco Chacco) maakten geen fout in de eerste ronde maar besloten om niet aan de tweede ronde deel te nemen. Met in totaal nul strafpunten wonnen de Zwitsers deze Nations Cup.

Het gastland en winnaars van vorig jaar, Ierland, moest genoegen nemen met de tweede plaats. Geen enkele ruiter slaagde erin om een dubbele foutloze score te behouden. Voor Michael Pender en HHS Calais (v. Cavalier Royale) viel er in beide rondes een balk. Michael Duffy en Cinca (v. Casall) hadden één balk in de eerste ronde maar wisten foutloos te blijven in de tweede. Cian O'Connor had hetzelfde scenario met Eve d'Ouilly (v. Qlassic Bois Margot). Shane Sweetnam reed een foutloze ronde met James Kann Cruz (v. Cruising) maar begon ook niet aan de tweede ronde. Met in totaal twaalf punten behaalde Ierland zilver.

Mexico behaalde in totaal zestien punten en eindigde de Nations Cup met brons.


Nederland moet genoegen nemen met zesde plaats

TeamNL ging niet te best van start met Bas Moerings die in het zadel van Ipsthar (v. Denzel vt Meulenhof) zestien strafpunten aangerekend kreeg. In de tweede ronde kon het duo zich echter wel herpakken en zorgde voor een nulronde. Loewie Joppen tikte met Havel van de Wolfsakker Z (v. Hos d'O) twee balken uit de lepels en ook in de tweede ronde kregen zij een springfout aangerekend. Leopold van Asten was de meest constante ruiter en had met VDL Groep Iron Z (v. Charisma Z) in beide rondes slechts vier strafpunten. Kevin Jochems had met La Costa (v. Gitano v Berkenbroeck) een totaal van acht strafpunten die ze meteen in de eerste ronde kregen aangerekend, hun tweede ronde was net als die van Joppen foutloos.


Resultaten