Volgens de eerste berichten werd Audrey benaderd door een auto waarvan twee mannen uitstapten. Haar paard, genaamd Champion, schrok en steigerde door de onverwachte situatie, waardoor Audrey van haar paard viel en buiten bewustzijn raakte. Terwijl Audrey hulpeloos op de grond lag, werd haar paard op gruwelijke wijze aangevallen en stierf na zeven messteken.

Toen Audrey weer bij bewustzijn kwam, bevond ze zich in een angstaanjagende situatie. Ze was omringd door bloed en haar eerste instinct was om haar geliefde paard te vinden. Na een korte, wanhopige zoektocht ontdekte ze Champion, zwaar gewond en vechtend voor zijn leven.

In haar paniek nam Audrey direct contact op met de eigenaresse van de manege waar ze gestald staat. "Ze belde me in complete paniek," vertelt Carole Pleumeckers aan de Franse media. "Ze smeekte om hulp voor haar paard, maar bij aankomst zagen we meteen dat er niets meer gedaan kon worden. De toestand van Champion was te ernstig." Pleumeckers benadrukte dat de aard van de verwondingen duidelijk maakte dat het paard slachtoffer was van een bewuste en brute aanval, en dat het dier zichzelf deze verwondingen onmogelijk had kunnen toebrengen.

Pleumeckers deelde haar zorgen op sociale media en waarschuwde andere ruiters in de regio om extra waakzaam te zijn. “Collega’s, wees op dit moment alert. Ons advies is om niet alleen en niet te ver van huis te rijden zolang het onderzoek loopt."

De lokale autoriteiten hebben een onderzoek geopend en zetten alles op alles om de daders van deze aanval te vinden.