Zorgen omtrent aankomende orkaan nabij Tryon en slaap accomodatie grooms

Zorgen omtrent aankomende orkaan nabij Tryon en slaap accomodatie grooms
De FEI Wereldruiterspelen moeten nog van start gaan in Tryon, toch is er reeds commotie. De weersverwachtingen zijn niet meteen rooskleurig. Er wordt een zware storm verwacht in de buurt van Noord-Carolina, de Staat waar de Wereldruiterspelen deze week van start gaan.

Er vormt zich momenteel een orkaan die in de richting van Tryon trekt. De organisatie heeft zelf nog geen extra info verspreid omtrent deze orkaan.

Verder broeit het op de sociale media van klachten. Voornamelijk de grooms zijn malcontent over hun verblijf voor de Wereldruiterspelen. De grooms zouden in gemeenschappelijke tenten moeten slapen met stapelbedden.



In een reactie liet de organisatie wel weten dat de gefilmde accomodaties op sociale media deze van de helpende vrijwilligers betreft.

“Onze organisatie heeft zich altijd ingezet voor het erkennen van het belang van de grooms”, aldus Bellissimo. “Ze zijn een essentieel onderdeel van het succes en het welzijn van de sportpaarden en we hebben het grootste respect voor hun dagelijkse werk. Zonder onze grooms zou er geen paardensport zijn. Ik zeg u dat we alle kwesties met betrekking tot de accommodaties van de grooms zullen oplossen.”