Sunny Boy op 25-jarige leeftijd overleden

Sunny Boy op 25-jarige leeftijd overleden

Sunny Boy is op 25-jarige leeftijd gestorven, dat meldt zijn eigenares Margit Ørum op Facebook. De hengst (mv. Donnerhall) was de allereerste goedgekeurde zoon van Sandro Hit. 

Vader Sandro Hit, die vorig jaar ook kwam te overlijden, begon zijn carrière in stilte. Hij werd goedgekeurd in 1995, maar ontving geen premie. Tijdens de verrichtingstest twee jaar later eindigde hij zelfs onderaan de middenmoot. Zijn dressuurindex was 115,72, de springindex 82,17. 

Volle zus Don Schufro

In de beginjaren zette vooral Paul Schockemöhle het paard in, onder andere op Fantastica (Donnerhall x Pik Bube), één van de volle zussen van Don Schufro. Uit die combinatie volgde in 1997 Sunny Boy. Schockemöhle hield de hengst aan en ging ermee naar de Oldenburger-keuring, waar hij werd goedgekeurd.

Verkocht naar Denemarken

Na meerdere fokproducten van Sandro Hit op stal te hebben (zoals Sir Donnerhall I en San Amour I) werd Sunny Boy verkocht naar Denemarken in 2008. Daar dekte de hengst de eerste jaren bij Jorgen Rayn, die hem daarna doorverkocht naar de huidige eigenares. 

Sunny Boy leeft vooral voort via zijn zoon Spielberg, die bij Team Nijhof in de fokkerij ingezet wordt. 

Bron: Horses

Foto: Superior Equine Sires