Pony en amazone aangereden: “Een man hoorde het gebeuren”

Pony en amazone aangereden: “Een man hoorde het gebeuren”

In het Britse Leicestershire is de 17-jarige amazone Ellie Mitchell met haar pony aangereden door een auto. “Ik weet nog dat ik dacht: hij rijdt wel snel,” vertelt ze. Ik reed naast een vriend, de andere reed voorop. De auto reed de benen van mijn pony Ron letterlijk onder zijn lijf uit. Ik werd naar voren gegooid en viel eraf.”

De auto reed achterin op het paar tijdens hun buitenrit.  Toen de amazone opstond rende ze gelijk achter de pony aan, de bestuurder was inmiddels aan de andere kant van de weg in de berm beland. Ellies vrienden en hun paarden bleven ongedeerd.

“Een man die aan desbetreffende weg woont hoorde het ongeluk gebeuren. Hij kwam kijken wat er aan de hand was en nam mij (en een van mijn vrienden) mee in zijn busje, om Ron te volgen. Hij liet een spoor van bloed achter. 200 meter verder hebben we hem kunnen vangen en naar een parkeerplaats gebracht.

De dierenarts denkt dat er enkel wat spierweefsel beschadigd is. “De wond is diep, de dierenarts kan er zijn hele vinger insteken. Gelukkig begint Ron zichzelf weer te worden. Hij is weer op de wei geweest en het ziet er al wat beter uit. Maar of hij ooit nog aan het werk kan, dat moet nog blijken.

bron: H&H