Poging om paarden te redden leidt tot zwaargewonde bestuurder en overleden paard na botsing trein

Poging om paarden te redden leidt tot zwaargewonde bestuurder en overleden paard na botsing trein

Een heldhaftige poging om twee paarden te redden uit een losgeraakte paardentrailer eindigde tragisch in Boxtel toen een trein de bestuurder trof, resulterend in ernstige verwondingen en het verlies van een van de dieren. Het incident deed zich voor op de spoorwegovergang aan de Kapelweg.

Poging tot redding

De bestuurder, die met een paardentrailer achter zijn auto reed, bevond zich op de spoorwegovergang toen de trailer losraakte. In een snelle reactie besloot hij zijn auto aan de kant te zetten en terug te lopen naar de losgeraakte trailer om zijn twee paarden in veiligheid te brengen. Echter, op het moment dat de bestuurder zijn dieren probeerde te bevrijden, naderde een trein die onvermijdelijk in botsing kwam met de trailer. 

Dramatische Afloop

Ondanks de moedige inspanningen van de bestuurder om zijn paarden te redden, resulteerde de aanrijding met de trein in ernstige verwondingen voor hemzelf en het trieste overlijden van een van de paarden. Het andere dier wist op miraculeuze wijze te ontsnappen aan het noodlottige incident en kwam met de schrik vrijDe bestuurder, wiens verwondingen zo ernstig waren dat een traumahelikopter moest worden opgeroepen, werd naar het ziekenhuis gebracht. 




Bron: AD / NU