Cornet Obolensky-nakomeling overschrijdt miljoenengrens op internationale veiling

Cornet Obolensky-nakomeling overschrijdt miljoenengrens op internationale veiling

In het Reitsportzentrum van Holger Hetzel werd gisteren, op 29 november de achttiende editie van hun internationale springpaardenveiling afgeklopt. Alle twintig aangeboden paarden vonden een nieuwe eigenaar.

De hoogste verkoopprijs werd veiliggesteld door een langdurige vriend en klant van Holger Hetzel. Met een bedrag van 1.000.000 euro verwierf de ondernemer uit het Rijnland de zevenjarige Cornet Obolensky-zoon Crazy in Love (moedervader: Diamant de Semilly) na een intensief biedduel. Space Taxi, een zevenjarige ruin en zoon van Captain Fire uit een Chacco-Blue-moeder, volgde als het op één na duurste paard met een prijs van 700.000 euro. Het paard vond een nieuw thuis in de stal van een internationale springruiter uit Zwitserland.

Een amazone uit Monaco, lid van het Iron Dames-team van de Global Champions Tour, investeerde 600.000 euro in Grand Amour, een zevenjarige Selle Francais-hengst en eveneens nakomeling van Cornet Obolensky, waarmee het paard de derde hoogste verkoop van de veiling werd. Het Iron Dames-team verwierf ook een zesjarige KWPN-ruin, Perfetto (v. Diamant de Semilly), voor 580.000 euro, waardoor het paard op de vierde plaats van duurste verkochte paarden belandde.

Internationaal succes

De gemiddelde prijs van de 20 verkochte springpaarden overschreed de 301.000 euro. Naast vertrouwde klanten uit Zwitserland en Monaco waren ook kopers uit de Verenigde Staten, Mexico, Canada en Frankrijk succesvol. 

Volledige collectie



F. ©: Holger Hetzel