PETA overweegt aanklacht tegen Gal en Rath

PETA overweegt aanklacht tegen Gal en Rath



Het Europese Kampioenschap dressuur zal misschien een juridische nasleep krijgen van dierenrechtenorganisatie PETA.  De Duitse website DeutchlandFunk geeft aan de PETA overweegt een aanklacht in te dienen tegen Matthias Alexander Rath en Edward Gal.







Edmund Haferbeck van PETA Duitsland zel de klacht voornamelijk gericht zijn tegen Totilas en het team rondom hem. De reden is onder andere het botoedeem,  de blessure  die pas na de rit van Totilas op het EK geconstateerd werd. PETA zegt dat de verantwoordelijke van Totilas vooraf  wisten dat dit niet goed zat en hem om financieele belangen toch hebben gestart..

‘Men heeft duidelijk gezien dat Totilas heeft geleden tijdens de wedstrijd’, aldus Haferbeck .




Verde beschuldigd PETA beschuldigd Mathias Alexander Rath  als ruiter van schending van het dierenwelzijn. Dit geldt ook voor Edward Gal, die zaterdag met Undercover uitgesloten werd in de Grand Prix Special.

Na enkele onderdelen werd de Nederlandse combinatie uitgesloten omdat Undercover een bebloede mond had, volgens PETA een teken van stress vóór en tijdens een dressuurproef en reden voor een aanklacht.

Volgens PETA worden bij beide paarden de rollkür of ook wel hyperflexie toegepast, wat tevens in deze aanklacht meegenomen zal worden.

In 2012 heeft de dierenrechtenorganisatie ook al een aanklacht ingediend rondom Totilas bij het gerechtshof in Frankfurt, tevens om het gebruik van hyperflexie. Alle aanklachten werden toen van tafel geschoven omdat er geen bewijs zou zijn. Nu probeert PETA het dus nogmaals via de rechtbank in Aachen.