Paardenwereld neemt afscheid van Hans-Werner Paul, liefhebber van de Trakehner

Paardenwereld neemt afscheid van Hans-Werner Paul, liefhebber van de Trakehner

De paardenwereld rouwt om het overlijden van Hans-Werner Paul, die op 25 januari is overleden. In Schleswig-Holstein nam Paul al op jonge leeftijd de verantwoordelijkheid voor de boerderij op zich en wijdde zich met succes aan zijn passie: het fokken van Trakehner paarden.


Trakehners lagen Paul nauw aan het hart, niet alleen zijn eigen paarden. Hij zette zich op verschillende manieren in. In 1976 werd hij plaatsvervangend voorzitter van het fokdistrict Schleswig-Holstein/Hamburg, vanaf 1979 was hij voorzitter. Daarnaast werd hij 1e Plaatsvervangend Voorzitter van de overkoepelende vereniging en was hij van 1980 tot 2001 lid van de Trakehner Körkommission.

Het Trakehner Verband heeft ze opgesomd: Paul was drager van de Freiherr-von-Schrötter-Medaille, de Dietrich-von-Lenski-Gedächtnis-Preis, de Gouden Erepenning van het Trakehner Verband, het Bundesverdienstkreuz, ook voor lokale politieke inzet, en de Gouden Naald met Briljant. Sinds 2017 was Hans-Werner Paul erelid van het Trakehner Verband.

Nu is Hans-Werner Paul op 25 januari 2024 op 85-jarige leeftijd overleden. Onze oprechte deelneming aan eenieder getroffen door dit verlies. 


Bron: St-Georg