Oudere man aangeklaagd voor langdurige aanranding van paardenmeisjes

Oudere man aangeklaagd voor langdurige aanranding van paardenmeisjes

Een 74-jarige man uit Aagtekerke stond terecht voor het langdurig aanranden van twee vrouwen die zijn paarden verzorgden en bereden. De vermeende slachtoffers waren respectievelijk 12 en 14 jaar oud toen de aanrandingen begonnen en gingen door tot ze 24 en 28 jaar waren. 

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk, en een werkstraf van 120 uur. De vrouwen beschuldigden de man ervan misbruik te hebben gemaakt van zijn machtspositie vanwege hun liefde voor paarden.

Opvallend is dat de vermeende handtastelijkheden aanhielden, zelfs toen de slachtoffers ouder waren. De paarden werden volgens de vrouwen slecht verzorgd, maar ze bleven komen vanwege hun liefde voor de dieren. Ze ervaarden echter altijd spanning wanneer ze het terrein van de man betraden vanwege zijn wisselende gedrag. De verdachte ontkent alle beschuldigingen en beweert dat de vrouwen boos zijn omdat ze elders moesten betalen om te rijden.

Het Openbaar Ministerie neemt de aangiften serieus en ondersteunt deze met getuigenverklaringen. De beschuldigingen omvatten niet alleen fysieke aanrandingen, maar ook ander ongepast gedrag, zoals het verstoren van de paarden en seksueel getinte opmerkingen. Eén van de slachtoffers paste zelfs haar kleding aan om de man te ontlopen.

Beide vrouwen hebben professionele hulp gezocht en eisen elk 10.000 euro aan smartengeld. De advocaat van de verdachte beweert dat het onderzoek van de politie en het OM onzorgvuldig was en spreekt van samenwerking tussen de slachtoffers. Ze pleit voor een geheel voorwaardelijke celstraf en een lagere werkstraf vanwege de leeftijd en gezondheid van de verdachte. De rechtbank zal over twee weken uitspraak doen.



Bron: Omroep Zeeland