Nieuwe voorzitters KNHS Fora Springen en Eventing

Nieuwe voorzitters KNHS Fora Springen en Eventing

Binnenkort zullen zowel het KNHS springforum als eventingforum officieel een nieuwe voorzitter hebben. Bij het springen neemt Ellen van de Beek de rol van voorzitter over van Roy van den Hoogen. Justus Valk wordt de opvolger van Dick Greve.

KNHS springforum: Ellen van de Beek nieuwe voorzitter
Tijdens de vergadering van het springforum op maandag 29 januari draagt Roy van den Hoogen het voorzitterschap over aan Ellen van de Beek. Ellen van de Beek is geen onbekende in het KNHS Springforum. Zij heeft al zitting in het forum als afgevaardigde van de Regio Utrecht en weet daardoor goed wat er speelt binnen het forum.

Zelf is Ellen met drie paarden actief in de sport en fokt daarnaast jaarlijks enkele veulens. Dit alles naast haar gezin met twee jonge kinderen en een drukke baan. “Ik zit nu drie jaar bij Forum en het voorzitterschap leek me direct interessant alleen dacht ik in eerste instantie dat het mij teveel tijd zou kosten naast al mijn andere werk. (...) Ik ben blij dat iedereen enthousiast is en ik heb er veel zin in.”

KNHS Eventingforum: Justus Valk nieuwe voorzitter
Ook in het Eventingforum is de nieuwe voorzitter geen onbekende. Vanaf 6 februari verruilt Justus Valk zijn rol van forumlid voor de functie van voorzitter van het forum. Valk was al langere tijd forumlid als afgevaardigde van de regio Noord-Holland. Hij weet dus goed wat er speelt binnen het forum. Zelf is Justus Valk nog steeds actief als ruiter en instructeur binnen de eventingsport. Met zijn kennis, ervaring en betrokkenheid bij de eventingsport wil hij de uitdaging aangaan om de sport verder te ontwikkelen en ook een breder publiek enthousiast te maken voor de eventingsport. Valk vertelt: “Ik wil graag een bijdrage leveren aan de paardensport en dan specifiek aan de eventing omdat ik dat de mooiste discipline vind. Mijn grootste motivatie is dat ik er alles aan wil doen het bestaansrecht van de sport te behouden. Met ons manegebedrijf heb ik zelf ondervonden dat dit bestaansrecht niet vanzelfsprekend is en dat we daar echt actief mee aan het werk moeten blijven. Ik zit al een paar jaar in het forum en het leek me nu een mooie stap om de rol van voorzitter op me te nemen. Een leiderschapsrol past mij wel en ik vind het een mooie uitdaging.”



Bron: KNHS