Rutger Gieske en Heldorado schrijven Grote Prijs van Beilen op naam tijdens Indoor Hartje Drenthe

Rutger Gieske en Heldorado schrijven Grote Prijs van Beilen op naam tijdens Indoor Hartje Drenthe

Rutger Gieske uit Nieuwleusen heeft gisteravond de Grote Prijs van Beilen gewonnen tijdens Indoor Hartje Drenthe. Het was de eerste keer in zijn carrière dat hij deze prijs in de wacht sleepte. In de volgepakte manege van De Stroomruiters was Gieske een van de dertien combinaties die de barrage wist te halen. Hij mocht als een-na-laatste starten in de barrage en reed foutloos naar een snelle tijd van 35.16 seconden, waarmee hij de overwinning behaalde.

Age Flapper eindigde op de tweede plaats met een tijd van 35.52 seconden en Jack Broek werd derde met een tijd van 35.89 seconden. Lennard de Boer leek op weg naar de overwinning, maar kreeg vier strafpunten doordat er een balk op de grond viel bij de een-na-laatste hindernis.

In totaal deden er 49 combinaties mee aan de Grote Prijs van Beilen, het slotstuk van het concours Indoor Hartje Drenthe dat op 2 januari begon. Het concours trok veel deelnemers en publiek naar Beilen, waar de manege van De Stroomruiters tot de laatste hoek gevuld was tijdens de slotavond. Het parcours was selectief, met een driesprong later in het traject en een lastige steilsprong met planken richting de kantine.

Met 13 combinaties in de barrage was er een spannende finale van Indoor Hartje Drenthe. Lennard de Boer zette met Luzella als eerste starter gelijk de toon. Hij reed snel en leek met zijn tijd van 37.62 goede papieren te hebben voor een hoge klassering. Uiteindelijk eindigde hij op de vierde plaats. Age Flapper wist echter een flink snellere tijd neer te zetten, waarmee hij de leiding overnam. Maar het was Rutger Gieske die met Heldorado uiteindelijk de klus klaarde en met een tijd van 35.16 de koppositie overnam.

Hoewel Lennard de Boer nog een tweede ijzer in het vuur had met Comme le Coeur, eindigde hij net iets langzamer dan Gieske doordat er een balk rolde bij de voorlaatste steilsprong. Gieske vierde zijn succes na afloop op ingetogen wijze en gaf aan dat hij niet had verwacht te winnen, gezien de snelheid waarmee er gereden werd. Hij prees zijn paard, Heldorado, voor zijn inzet en gaf aan dat ze de laatste tijd goed in vorm zijn.


F. ©: Indoor Hartje Drenthe Beilen