Laurens Meynaerts: “We gaan iets gezellig maken van het Sentower Park”

Laurens Meynaerts: “We gaan iets gezellig maken van het Sentower Park”
Gisteren raakte het nieuws bekend dat er een princiepsakkoord is gevonden voor de overname van het Sentower Park in Opglabbeek. Dit door een groep van industriële investeerders, gevormd door de familie Meynaerts. Deze transactie is mede tot stand gekomen dank zij de bemiddeling van makelaarskantoor Immofluisteraar.

Equnews had intussen een gesprek met de 24-jarige Laurens Meynaerts. Hij zal instaan voor de dagdagelijkse leiding.

Vanwaar kwamen jullie met het idee om te investeren in het Sentowerpark?
De interesse voor de investering in het Project Sentowerpark is er gekomen na een eerste gesprek met Dirk Van Ostaeyen (Immofluisteraar). Na dit gesprek zijn we alles gaan bestuderen rond het project. Dit proces heeft toch enkele maanden in beslag genomen, met als resultaat dat we een princiepsakkoord hebben kunnen bekomen met de gerechtsmandatarissen. Nu komen er nog 2 moeilijke maanden waarin we alles proberen te finaliseren.

Wat wil zo een princiepsakkoord nu precies zeggen?
Dit wil zeggen dat wij nog geen structurele veranderingen kunnen maken. Wij hopen alles zo snel mogelijk rond te krijgen, met als streefdoel 1 mei. Verwacht word dat de eerste CSI’s die gepland staan in mei (8 – 10 mei & 22 – 24 mei) dan ook onder ons bewind vallen. Zoja, zullen wij ervoor zorgen dat iedereen een onvergetelijke tijd zal beleven tijdens deze events!

Wat gaat er met jouw recent opgebouwde Stal Artemis gebeuren?
Stal Artémis in Laakdal is een stal waarbij ik stallen verhuur aan professionele partijen. Hierdoor huren zij telkens een groot aantal stallen en onderhouden zij deze zelf. Voorlopig kan dit systeem dan ook zo blijven verdergaan. De toekomst zal uitwijzen of er hier enkele veranderingen dienen te gebeuren.

Zijn er al enkele sportieve veranderingen qua programma dat bekend zijn?
Momenteel zijn er geen veranderingen aan de kalender. Wij zijn de hele kalender aan het analyseren, maar op het eerste zicht lijkt het dat wij geen wijzigingen gaan doen aan de geplande evenementen, maar dat er eventueel wel toevoegingen zullen komen. Door de hele onduidelijke situatie rond de verkoop van het Sentower Park, hebben zij ook niet getracht een volledige bezetting van de kalender te bekomen. Wij willen hier wel naar streven, met zowel hippische als niet-hippische events. De komende weken zullen wij met verschillende mensen hierover samenzitten.

Gaan er wijzigingen komen aan de accommodatie zelf om het geheel een gezelliger en warmer kader te geven?
Absoluut! Wij gaan ervoor zorgen dat de accommodatie meer warmte en gezelligheid zal uitstralen. Factoren zoals lichtinval, aankleding, inrichting, e.d. worden aangepakt. Hoe en wat er effectief gaat veranderen, dat kan ik nog niet verraden, anders is de spanning er ook af.