Lancering van FEI's belangrijke evenementseisen om normen bij evenementen te bewaken

Lancering van FEI's belangrijke evenementseisen om normen bij evenementen te bewaken

FEI zal op 1 januari 2024 Belangrijke Evenementseisen (KER) introduceren. De KER geldt voor alle FEI-evenementen en bestaat uit veertien vereisten die betrekking hebben op gebieden zoals bioveiligheid, stalling en beveiliging. Ontwikkeld als reactie op zorgen over inconsistente normen, voerde de FEI overleg met technische commissies, nationale federaties en belanghebbenden. Hoewel de meerderheid van de evenementen goede service biedt, streeft de KER naar consistente naleving van FEI-regels.


Bij elk evenement zullen FEI-functionarissen de naleving van Belangrijke Evenementseisen (KER) monitoren en deze evalueren in de post-evenementfase. De Veterinary Delegate rapporteert over negen KER's, één wordt gerapporteerd door zowel de Veterinary Delegate als de Chief Steward, en vier worden gerapporteerd door Technical Delegates en Foreign Judges. Als alle KER's worden nageleefd, gaat het evenement door; anders voert de FEI een onderzoek uit.

Het organiserend comité ontvangt formele communicatie over niet nagekomen KER(s) en dient een oplossingsplan in. Na goedkeuring door de FEI gaat het evenement door en wordt de gast-NF op de hoogte gebracht. Als dezelfde KER(s) niet wordt nageleefd bij het volgende evenement, wordt het tijdelijk opgeschort totdat het probleem is opgelost om opgenomen te worden in de FEI-kalender.

De veertien vereisten zijn: Event-bioveiligheid, diergeneeskundige diensten en faciliteiten, stalreiniging en -ontsmetting, stalbeveiliging en toegangscontrole, stalformaat, stalventilatie, drinkwater voor paarden in stallen, brandveiligheidsmaatregelen en veiligheidsprocedures in stallen, circulatiegebied van de stal, paardeninspectie, medische diensten, speelveld, voldoende beschikbaarheid voor training/schooling en bodemgesteldheid.



Bron: FEI