Chacco-Blue topvererver op tweede bezichtiging Ermelo

Chacco-Blue topvererver op tweede bezichtiging Ermelo

Een interessante groep hengsten heeft vandaag in Ermelo een uitnodiging gekregen voor de tweede bezichtiging, waaronder vier zonen van topvererver Chacco-Blue.

Van de vier geselecteerde Chacco-Blue-zonen komen er drie uit een moeder afstammend van Heartbreaker, waarvan er twee zelfs volle broers zijn. Van Arezzo VDL kregen twee zonen groen licht voor Den Bosch.

Uiteenlopend
“Gemiddeld genomen waren de hengsten qua exterieur en fundament correcter dan gister, maar toch waren er vandaag weer enkele hengsten die op basis van de bevindingen op het straatje niet door konden naar de volgende ronde. Ook waren er hengsten met een goed exterieur, die het juist op het springen wat lieten zitten vandaag. Daar staat tegenover dat we gelukkig ook een aantal opvallende paarden hebben gezien, die veelal ook nog genetisch interessant zijn”, vertelt Henk Dirksen namens de hengstenkeuringscommissie. “De commissie is blij met de 21 hengsten die ze hebben kunnen selecteren voor Den Bosch. De eerste bezichtiging is natuurlijk pas de eerste etappe dus in de volgende ronde zal er verder geselecteerd worden. Qua afstamming is het mooi om te zien dat ook onze eigen bewezen verervers, zoals Bustique en Arezzo VDL, met goede zonen voor de dag kwamen. Al met al een vruchtbare dag en we kijken uit naar morgen.”

Bekijk hier het overzicht van de geselecteerde hengsten 



Bron: KWPN