Katja Gevers promoveert naar Olympisch kader

Dressuuramazone Katja Gevers is met haar 15-jarige ruin Thriller gepromoveerd naar Olympisch kader. Op het NK Dressuur eindigden ze afgelopen zondag op de vijfde plaats. De winnaars van het KNHS-kampioenschap U25, Maxime van der Vlist en Bailey, promoveren naar het A-kader in deze categorie.

Katja Gevers (Berlicum) en Thriller (v.Gribaldi) zijn door bondscoach Wim Ernes al meerdere keren geselecteerd voor het Nederlandse team. Twee weken geleden in Falsterbo hielpen ze Nederland aan de tweede plaats in de FEI Nations Cup. Op het NK Dressuur in Ermelo eindigden Gevers en Thriller na de Grand Prix en de Kür op Muziek op de vijfde plaats.

Maxime van der Vlist (Baarle-Nassau) kon zondagmiddag Ermelo gehuldigd worden als eerste KNHS-kampioene U25, de klasse voor ruiters in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar in de Grand Prix. Van der Vlist reed in Ermelo de zesde wedstrijd op dit niveau met haar imponerende paard Bailey (v.Negro). Maxime is de vierde amazone in het A-kader U25. Volgend jaar zal het eerste Europees kampioenschap U25 worden georganiseerd.