Kampioenenbal van 2020

Kampioenenbal van 2020

Ondanks de coronapandemie die de wereld in zijn greep houdt, werden er ook dit jaar verschillende internationale, Nederlandse en KNHS kampioenschappen verreden. De lijst is helaas niet zo lang als we graag hadden gezien, maar ook dit jaar vormen deze paardensporttoppers weer een mooi geheel.

Onderstaand een overzicht van alle Nederlandse medaillewinnaars op internationale kampioenschappen en alle goudenmedaille winnaars op Nederlandse en KNHS Kampioenschappen.

Internationale strijd
Internationale kampioenschappen werden er dit jaar nauwelijks verreden. Alleen voor de dressuurjeugd en voor enkele disciplines in het mennen waren er medailles te verdienen. De Nederlandse dressuurjeugd was deze zomer uitermate succesvol op het Europees kampioenschap in Hongarije.
Voor de vierspanmenners was er succes in de wereldbekerfinale in Bordeaux (Fra) en de Nederlandse enkelspannen waren eind oktober oppermachtig in het Franse Pau.

Nederlandse kampioenen
Nederlandse kampioenschappen voor alle leeftijdscategorieën konden dit jaar alleen verreden worden in de disciplines dressuur en springen. De dressuurruiters streden zoals gebruikelijk in Ermelo op het Nationaal Hippisch Centrum. De springruiters streden om de medailles in Kronenberg waar in zeer korte tijd een uitstekend NK uit de grond was gestampt.
Voor zowel de eventing als endurance is er dit jaar alleen een jeugdkampioenschap verreden. De eventingjeugd bond de strijd aan op het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld de endurancejeugd ging van start rond het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Allen op een rijtje: KLIK HIER