Johan Knaap verliest rechtzaak tegen het KWPN

Johan Knaap verliest rechtzaak tegen het KWPN
Johan Knaap heeft het kort geding tegen het KWPN verloren. Het stamboek hoeft Knaap aldus geen toegang te verlenen tot de werkvloer.  Knaap had het KWPN gedaagd nadat het Algemeen Bestuur beide directeuren, Johan Knaap en Emiel Nijhoff met bijzonder verlof had gestuurd.




Johan Knaap eiste van het KWPN dat hij weer aan het werk zou mogen en probeerde deze eis kracht bij te zetten via de voorzieningenrechter. De rechter oordeelde nu in het nadeel van Knaap en is zo van mening dat het voorval Knaap's carrière niet schaadt.

Het vonnis van de voorzieningenrechter geeft meer informatie over de problemen die zich op het KWPN-kantoor hebben voorgedaan. Zo blijkt dat Johan Knaap zijn uiterste best heeft gedaan om bij het Algemeen Bestuur de integriteit van collega-directeur Emiel Nijhoff in twijfel te trekken. Dit heeft er op 30 maart van dit jaar toe geleid dat het Algemeen Bestuur akkoord ging met een integriteitsonderzoek tegen Nijhoff door een onafhankelijk forensisch accountant van BDO. Uit het rapport van deze accountant zijn echter geen aanwijzingen voor integriteitsschendingen naar voren gekomen.

Op 17 september zal het ontslag van Knaap behandeld worden.