Is onze sport niet teveel geëvolueerd naar een show?

Is onze sport niet teveel geëvolueerd naar een show?

Het aftellen naar de Olympische Spelen is gestart, 2024 verzamelen de topatleten zich in Parijs! De hippische sport heeft alvast ook zijn plaats in Los Angeles in 2028, normaal ook 2032 In Brisbane zal de paardensport (normaal) een onderdeel zijn van het kampioenschap. Maar of erna de sport nog een plaats krijgt? "We zijn te oud als sport en in feite ook heel kostelijk om te organiseren," klinkt het. "De Olympische toekomst van onze sport is dus onzeker. Grootste probleem is dat we meer en meer van sport evolueren naar show, it has become a money game..." Maar is het wel zo?

De oudere generatie van topruiters kijkt argwanend naar de evolutie van de sport. "Paardenwelzijn en show moeten hand in hand gaan, maar het is jammer dat op vandaag veel kwalitatieve springruiters geen kansen meer krijgen omdat ze financieel niet sterk genoeg staan..."

Terwijl de nieuwe editie van de Paarden Gazet te lezen is bij de abonnees werkt de redactie aan een nieuwe editie waarin de evolutie van onze sport centraal staat. Daarom een oproep, deel je mening over dit onderwerp via editorial@equmedia.be