Fransman Delestre haalt Brash in op FEI Ranking

Fransman Delestre haalt Brash in op FEI Ranking
Het stond eraan te komen en nu is het zo ver! Op de nieuwste FEI ranking jumping staat de Fransman Simon Delestre op de nummer 1 positie. De voorbije maand was Delestre opnieuw verschillende keren in de prijzen terug te vinden. Zo werd hij nog vierde in de Grote Prijs van Hong Kong.

Brash zakt daarmee naar de tweede plaats. De Schot die lange tijd onaangetast op de nummer één positie van de ranking stond heeft dit voorjaar enkel nog maar in Bordeaux een CSI5* wedstrijd gesprongen. Voor de rest was hij onder de Spaanse zon zijn seizoen aan het voorbereiden op twee en drie sterren niveau.

De Amerikaan Kent Farrington weet zijn derde plaats te handhaven. Hij ziet zijn landgenoot Mclain Ward wel naderen, deze maakt een stijging door van plaats acht naar de vierde positie. Penelope Leprevost (5e), Christian Ahlmann (6e) en Gregory Wathelet (7e) blijven in de ranking op dezelfde plaats als in Januari. Verder zien we USA's leading lady Beezie Madden stuivertje wisselen met landgenoot Ward, zij zakt van de 4e vierd naar de achtste plaats.  De top tien word afgesloten door Bertram Allen, die ook deze maand op de 9e plaats staat en de Portugese amazone Luciana Diniz die naar de top 10 binnen komt op plaats tien.

Voor Nederland stijgen Maikel van der Vleuten en Harrie Smolder weer een aantal plaatsen richting de top van het klassement. Beide heren gaan twee plaatsen omhoog en staan nu op de zeventiende en negentiende plaats. Verder zien we enkel Jur Vrieling een positie in de top 50 handhaven, de ruiter uit Holwierde zakte echter wel enkele plaatsen naar de 47ste positie.

Bekijk hier de volledige ranking.