Franse eigenaren nemen heft in eigen hand na mishandeling paarden

Franse eigenaren nemen heft in eigen hand na  mishandeling paarden

Afgelopen nacht is in Frankrijk opnieuw een paard verminkt. Sinds februari zijn in het land ruim dertig paarden verminkt of gedood. Er is nog veel duidelijk over de verminkingen.

De reeks incidenten leiden tot afschuw onder paardeneigenaren en felle emoties in het land. De Franse politie roept op niet het recht in eigen handen te nemen.

De laatste melding van een verminking kwam uit het oostelijke departement Côte d'Or, rond Dijon. Een man waarschuwde de politie nadat hij 's nachts lichten had gezien in zijn weiland. De politie rukte uit met veertig agenten, een speurhond en een helikopter. Een van de paarden van de man bleek te zijn aangevallen.

'Mijn wapen is geladen'

"We hebben er genoeg van", zei een boze vrouw woensdag tegen een lokale tv-zender in Bretagne. "Mijn wapen is geladen en ik aarzel niet om te schieten als het nodig is. We moeten niet verbaasd zijn als iemand een van deze individuen verwondt of doodt. Iemand moet de paarden beschermen."

De autoriteiten raden het sterk af om het recht in eigen hand te nemen. In Bretagne zijn een moeder en dochter gearresteerd nadat ze gewapend met machetes en luchtdrukgeweren twee personen in een auto staande hadden gehouden, schrijft France24. Ze dachten dat de twee in de auto de aanvallers waren, maar die deden aangifte bij de politie. De vrouw en dochter riskeren een celstraf van vijf jaar voor hun actie.

bron: NOS