François Brichart: "Dit is het echte verhaal"

François Brichart: "Dit is het echte verhaal"
Verschillende media brachten gisteren het nieuws dat de Belg François Brichart met twaalf paarden verdwenen is. Dat nieuws werd de wereld ingestuurd door een Duitse krant, op dat moment was Brichart zelf niet bereikbaar voor commentaar.
Volgens die krant zijn Brichart en zijn familie afgelopen zaterdag met twaalf paarden en twee vrachtwagens vertrokken in het Duitse Aken. Zijn gehuurde stallen daar staan sindsdien leeg. Sindsdien werd er niets meer vernomen van de Belg. De familie zou met een achterstand van betaling zitten en er was een discussie over het eigendom van de paarden met sponsor IHL Riding Equipments.

Equnews wist intussen contact te leggen met de ruiter om zijn kant van het verhaal te horen.

“Ik had een contract overeengekomen met IHL in Vilamoura. Dat contract bevatte dat zij normaal mijn volledige sponsor zouden worden, dit betekent dus dat ze alle kosten tot juli gingen betalen (veearts, alle wedstrijden, materiaal, vervoer, …). In ruil voor deze sponsoring werd overeengekomen dat zij 50% gingen krijgen van mijn 9 paarden die in mijn eigendom zijn. Maar dat hebben ze niet gedaan. Toen ik op de accommodatie in Aken was heb ik van de eigenaar van IHL een auto gekregen die volledig voor mij was, toen we besloten om te vertrekken heb ik de sleutels aan de politie afgegeven want ik wou die auto niet houden. Wij wouden het contract stopzetten en vertrekken omdat ze zich niet aan hun beloftes hebben gehouden, ze hebben sinds Vilamoura niets betaald! Dus kregen ze de 50% van onze paarden niet en daarom zijn we vertrokken. Dit is het echte verhaal.

Wat betreft het vervoer, ik maakte enkel gebruik van mijn eigen vrachtwagen die ik van een Belgische ruiter huurde, dus ik ben zeker niet weggelopen met één van hun vrachtwagens”, aldus Francois Brichart aan Equnews.