Fotoshoot: Neem een kijkje in het dagelijks leven van Equnews hunk Raf Kooremans

Fotoshoot: Neem een kijkje in het dagelijks leven van Equnews hunk Raf Kooremans
Onlangs ging onze fotograaf langs bij de door jullie verkozen Equnews hunk Raf Kooremans en zijn familie. Het resultaat was een leuke fotoshoot en namen we een kijkje in het leven dit leuke stel. Hieronder lees je hoe belangrijk de sponsoren zijn in het leven van deze knappe eventingruiter, hoe het huishouden er uitziet in deze familie en hebben we het zelfs nog over blunders in de mode. Natuurlijk willen we jullie ook niet onthouden van alle leuke foto's die gemaakt zijn.

 

Hoe belangrijk zijn je sponsors voor je?

Sponsors zijn heel belangrijk voor mij. Ze helpen je verder in je sportieve carrière, om beter te kunnen presteren. Ik sta ook echt achter de producten van mijn sponsors en ben trots om die te gebruiken en te dragen en dus ook te promoten. Langs deze weg wil ik dan ook Cavalor, Equiline, Kentuckyhorsewear Protection en Samshield bedanken voor hun steun.
Ook in het materiaal van je paarden zien we veel van je sponsors terug, vind je dit belangrijk? Hoe belangrijk vind je het dat je paard er tip top verzorgd bij loopt op wedstrijd?

Ja, dat vind ik heel belangrijk. Goed presteren hangt ook samen met goed materiaal. Ik voel me 100 procent comfortabel op mijn Equilinezadels, mijn helm van Samshield zit geweldig, rijkleding van Equiline past perfect. En alle paarden dragen allemaal altijd de Kentuckypeesbeschermers waarvan je weet dat ze ook gewoon super zitten en de optimale bescherming geven. Je weet dat je paarden zich goed voelen door de Cavalorvoeders en supplementen. Kortom je hoeft je nergens zorgen om te maken, dat geeft veel vertrouwen en een betere focus.

Verder vind ik het ook verzorgd en professioneel overkomen dat al mijn paarden er dezelfde “outfit” op nahouden op wedstrijd.

 

Fotoshoot Raf Kooremans (20)

 

Vind je het belangrijk om zelf je paard te verzorgen?

Ja ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen omdat ik er van overtuigd ben dat je dan toch een betere band krijgt met je paarden. Je ziet dan ook sneller als er iets mis zou zijn met je paard. Je staat er dichter bij.

 

Fotoshoot Raf Kooremans (21)
In welke kleding zie je Nina het liefst?

Hmm, het maakt me niet zoveel uit. Als het er maar niet “te braaf” uitziet of langs de andere kant ook niet met “teveel streken”.
En Nina, als je kon kiezen in welke kleding zou je Raf dan alle dagen het liefst zien lopen?

Ik zie Raf heel graag in een slim fit jeans met een aanpassend polo en/of sportieve vest.

 

Wie kiest bij jullie de kleding van de dag uit? 

Raf kiest altijd zijn eigen kleding. Hij staat ’s morgens voor de kast en neemt er wat uit. Ik denk er misschien de avond van te voren al wel eens over na wat ik de volgende ochtend ga aandoen omdat het s ‘ morgens met 2 kindjes die op tijd op school moeten zijn wel eens snel moet gaan. De gekende “ochtendrush”, haha.

Als we naar een feest of zo moeten dan zeggen we vaak voor we de deur uitgaan, “ziet het er goed uit?” tegen elkaar. Als er dan bevestigd wordt geantwoord weten we dat het goed zit; anders kunnen er last minute nog wat aanpassingen gebeuren.

De kleding van de kindjes leg ik meestal de avond van te voren klaar, al kan het zijn dat de outfit van Lieselot nog moet worden aangepast omdat ze niet akkoord gaat met wat ik dan heb klaargelegd.

Fotoshoot Raf Kooremans (19)
Wat waren jullie foute modeblunders? (Denk aan de 80's, 90's etc)

Raf droeg vroeger kleding die vaak een maat te groot was, dat was wel grappig.

Ikzelf liep in mijn jeugd met de gekende Buffalo’s (plateauschoenen) rond met een brede broek erboven (de “marinabroeken). Achteraf gezien wel redelijk fout.

 

Hebben jullie een favoriet merk dat niets met paarden te maken heeft? En waarom?

Raf draagt eigenlijk in zijn vrije tijd ook bijna altijd kleding van Equiline. Die hebben een supermooie casual collection. Misschien nog jeans van het merk Jacob Cohen, ja dat past hem ook wel erg goed.

Ik draag graag jeans van Citizens of Seven met daarboven een Cashmere-truitje. Ik heb 2 winkels waar ik meestal naartoe ga en ze weten daar precies wat ik graag draag en mooi vind. Ik kom daar dus meestal met een grote zak naar buiten, haha.

Verder heb ik een zwak voor het merk Oilily. Het doet me steeds terugdenken aan vroeger, een soort nostalgie naar een onbezonnen kindertijd. Onze kinderen zie je dan ook geregeld in een setje van Oilily rondlopen.

 

Hoe staan jullie tegenover mode voor jullie kinderen? Is dit belangrijk voor jullie?

Raf houdt zich daar niet mee bezig.

Ik vind het heel leuk om mooie setjes voor Willem en Lieselot te kopen. Ik koop ook meer kleding voor de kindjes dan voor mezelf, gewoon omdat je altijd wel weer iets leuks vindt. Kinderkleding koop ik trouwens bijna allemaal online. Je kent de merken, je kent hun maat, het is meestal altijd goed.

Willem is nu fan van gemakkelijke sweatpants met een leuke vest en Lieselot wil vooral roze en paarse kleding met liefst nog een vlinderprent erop en niet te vergeten, glitters, haha.

Fotoshoot Raf Kooremans (7)
Hoe belangrijk vinden jullie opleidingen voor jullie kinderen? Dan zowel school als in de sport?

Raf was zelf geen goede student en vindt het dan ook moeilijk om onze kinderen daar in te motiveren. Dat is niet altijd gemakkelijk want Willem kijkt erg op naar zijn papa en zegt dan nu ook vaak “school is stom, ik haat huiswerk” terwijl hij eigenlijk wel gewoon graag naar school gaat en het huiswerk hem ook goed afgaat. Lieselot “helpt” vaak mee met het huiswerk van Willem en heeft daardoor wel een voorsprong denk ik.

Willem en Lieselot zijn nog heel jong en moeten in de sport eigenlijk zelf aangeven wat ze willen en niet willen. Sport moet iets zijn dat ze graag doen en plezier aan hebben, geen verplichting.

 

Tonen de kinderen al interesse in de paarden? Gaan ze hun vader achterna of verwachten jullie dat ze meer belang hebben voor een andere sport?

Lieselot is heel fanatiek in het ponyrijden. Ze rijdt veel en vraagt er ook telkens zelf om. Willem rijdt maar af en toe maar we hebben wel het gevoel dat hij het “later” ook zal gaan doen. Ze kennen allebei alle paarden van Raf bij naam en als je bv vraagt “hoe heeft de vader van Eliën “ dan zeggen ze allebei volmondig “Arezzo”. Dus er is zeker interesse en ze zijn oprecht geïnteresseerd in wat papa doet.

Willem zijn 1ste interesse gaat wel uit naar tractors en andere grote landbouwmachines en het bouwen van kampen in het stro. Terwijl bij Lieselot wel echt haar pony’s op de 1ste plaats komen.

 

Fotoshoot Raf Kooremans (18) Fotoshoot Raf Kooremans (22) Fotoshoot Raf Kooremans (15) Fotoshoot Raf Kooremans (14) Fotoshoot Raf Kooremans (13) Fotoshoot Raf Kooremans (10)  Fotoshoot Raf Kooremans (4) Fotoshoot Raf Kooremans (3) Fotoshoot Raf Kooremans (2) Fotoshoot Raf Kooremans (1) Fotoshoot Raf Kooremans (8) Fotoshoot Raf Kooremans (12)