Equnews jaaroverzicht: Indoor Brabant in extremis afgelast

Equnews jaaroverzicht: Indoor Brabant in extremis afgelast

2020 zal zonder twijfel de geschiedenisboeken ingaan als één van de raarste jaren ooit. Aan het begin van 2020 stonden we voor een goedgevuld jaar vol wedstrijden en de Olympisch Spelen, maar helaas strooide Corona in maart roet in het eten. Daarom geven we van nu tot en met nieuwjaarsdag elke dag een overzicht van de mooiste momenten van het afgelopen jaar. Vandaag: maart.

In maart begon het besef stilaan door te sijpelen dat het Coronavirus toch serieuzer was dan oorspronkelijk gedacht, in Azië werden verschillende wedstrijden afgelast en de Olympische Spelen werden serieus in vraag gesteld. In het Zuiden van Europa werd op dat moment wel nog volop gesprongen. In Italië, dat tijdens de eerste golf erg hard getroffen werd, werden ondertussen de eerste wedstrijden afgelast. 

Het LGCT seizoen ging in maart van start. Daniel Deusser schreef de Grand Prix van Doha op zijn naam. 

De Nederlander Doron Kuipers nam afscheid van één van zijn toppaarden. Eric Lamaze breidde zijn stallen dan weer uit met drie nieuwe paarden. 

Midden maart werd de impact van het Coronavirus op het Europese continent stilaan duidelijk: het Cavaliada Festival werd afgelast, Indoor Brabant zette eerste de rem op het aantal bezoekers, daarna waren er helemaal geen bezoekers meer toegelaten waarna het in extremis haar editie nog afgelastte. Andere concours die geannuleerd werden waren Saut Hermès, MET, Madrid,... Er werden ook vraagtekens geplaatst bij de World Cup finale in Las Vegas, die uiteindelijk werd afgelast. De organisatie van de Spelen gaf ook voor de eerste keer toe dat de Spelen in het gedrang kwamen. De Sunshine Tour en MET III werden eveneens afgelast. 

Vrijwel heel Europa ging in quarantaine waardoor topruiters zich met andere dingen bezighielden.