Terugblik op 2020: de beste online veilingen

Terugblik op 2020: de beste online veilingen

2020 was een raar jaar voor iedereen, concours werden afgelast, we gingen met zijn allen in lockdown én de handel verliep niet altijd van een leien dakje. Maar de paardensport zou de paardensport niet zijn als er geen nieuwe initiatieven kwamen om onze sport en de handel draaiende te houden. Verschillende al bestaande veilingen zoals bijvoorbeeld de veiling van Paul Schockemöhle, die van BWFA en Belgian Horse Trading waren ook voor aanvang van de lockdown geen onbekenden in de veilingwereld. Zij schakelden over naar een online versie van hun veiling. Dit jaar zagen echter ook nieuwe initiatieven het licht. We selecteerden voor jullie de vijf meest baanbrekende online veilingen van 2020. 

1. Eye of The Master

De Eye of the Master veiling is momenteel nog steeds lopende. Voor deze veiling werd er samengewerkt met verschillende 'masters' die hun favoriete paard aanleverde. De organisatie van de veiling stelde op basis van de selectie van hun 'Masters' waaronder Peder Fredricson en Jos Verlooy een indrukwekkende collectie samen. Op hoeveel deze veiling zal afkloppen, weten we nog niet aangezien ze nog loopt tot 26 december. 

De website van Eye of the Master werd gemaakt door Branding Pro en de marketing is in handen van het team van Eye of the Master zelf. 


2. The Collection 

Deze veiling was de eerste veiling die het dit jaar aandurfde om 'high end' paarden op een online veiling te verkopen. Het initiatief van Steve Tinti en Carlos Pinto bleek een enorm succes. Hun veilingtopper Corlou (v. Cornet Obolensky) ging voor maar liefst 252.000 over de digitale toonbank. Zes andere paarden verwisselden voor 100.000 euro of meer van eigenaar. 

De marketing van dit project was in handen van het team van 'The Collection' zelf. De website werd gemaakt door WeAuction. 


3. Chosen 

Het team van Chosen selecteerde in de zomer hun paarden op basis van hun uitzonderlijke kwaliteiten en bundelde deze 'Chosen Talents' in een online veiling. Deze veiling spitste zich enkel toe op gereden paarden van vier tot zeven jaar. Hun veilingtopper Asca Chin de Saulieu verhuisde voor een aanzienlijk bedrag naar Zwitserland. Ook Enzo de Laubry (v. Echo van Spieveld) vertrok voor een mooi bedrag naar Frankrijk. 

De website en de marketing van dit project werden verzorgd door het team van Branding Pro.


4. Paardenveiligenonline.com

 Paardenveilingenonline.com zorgde dit jaar wellicht voor het meeste afwisseling in het digitale veilinglandschap. Ze veilden zowel embryo's, veulens als gereden paarden en er gingen zowel spring- als dressuurpaarden onder de digitale hamer. Verandering van spijs doet eten en dat hadden ze bij deze veiling erg goed begrepen: elke veilig was een groot succes. 

Zowel de website als marketing van deze veiling zijn in het beheer van Paardenveilingenonline.com zelf.



5. Equbreeding 

De Belgische fokkerij is één van de beste ter wereld en het team van Equbreeding wist dit als geen ander. Hun veiling was baanbrekend aangezien ze enkel veulens en embryo's uit de beste moederlijnen ter wereld veilden. Alle moeders hadden minstens 1m45 gesprongen, wat quasi garant staat voor een mooie toekomst in de topsport. Equbreeding organiseerde dit jaar twee online veilingen: eentje voor veulens en embryo's, tijdens hun laatste veiling in december gingen er enkel embryo's over de digitale toonbank. 

Het team van Brandingpro stond Equbreeding zowel op gebied van website als op gebied van marketing bij.