Ehrens en Boelhouwer reageren bij NOS over einde samenwerking

Ehrens en Boelhouwer reageren bij NOS over einde samenwerking

Het NOS Sportjournaal ging langs bij Rob Ehrens en Iris Boelhouwer over het beëindigen van de samenwerking tussen KNHS en Ehrens als bondscoach van de springruiters. Rechtstreeks op nationale televisie weet Ehrens sterk zijn zegje te doen: "Om zo afgeserveerd te worden, dat doet pijn." 

Volgens paardensportbond KNHS is er niet één ding dat geleid heeft tot het ontslag van Rob Ehrens. Dit laten ze zelf weten nadat ze bekend maakten dat de bondscoach van de springruiters vanaf 1 januari kan vertrekken. Maar waar het dan wel aan ligt? Dan blijkt het stil te zijn. 

Volgens Iris Boelhouwers, directeur topsport van de Nederlandse hippische bond, is het een optelsom van heel veel facetten. "Zoals iemand het treffend omschreef: de prik is uit de cola", aldus Boelhouwers. Ehrens vindt dit lastig om te begrijpen. "Als men iets anders wil, dan sta ik voor alles open." 

KNHS heeft geen contact gezocht met Maikel Van der Vleuten of Jeroen Dubbeldam, met wie Ehrens in 2014 WK-goud veroverde. NOS contacteerde hen wel. Maikel van der Vleuten zegt "een beetje teleurgesteld" te zijn in de bond en Jeroen Dubbeldam zegt: "Ik heb begrepen dat de chemie met de huidige topruiters minder was dan gewoonlijk." 

Bron: NOS