Duitse federatie gaat fors besparen na tekort van 975.000 euro

Duitse federatie gaat fors besparen na tekort van 975.000 euro

Vorige week werd bekend dat financieel directeur van de Duitse federatie (FN), René Straten op verplicht 'verlof' werd geplaatst. Aanleiding lijkt nu de slechte jaarrekening van 2023. In een nieuw persbericht maakt de federatie bekend dat ze drastisch gaat bezuinigen. 

De Duitse federatie haalde in 2023, met 23,2 miljoen euro, net niet de vooropgestelde omzet. "Er was een gepland tekort van 450.000 euro ingeboekt. Maar omdat de omzet niet werd gehaald met 2,3% verschil. Is het tekort opgelopen tot 976.000 euro," vertelt voorzitter Hans-Joachim Erbel in een persbericht.

De Duitse federatie voert nu verschillende bezuinigingsmaatregelen in. "Er is een aanmeldingsstop en afschaffing van bonussen. Verder zullen er verschillende evenementen en varia-projecten geannuleerd worden." legt het persbericht uit. "Daarboven komen extra kostenbesparingen op alle afdelingen."

Met al deze ingrepen mikt de federatie in 2024 op een winst van 255.000 euro. Volgens Erbel is dit realistisch mits de wedstrijdsport weer volle toeren gaat draaien.

bron: FN