Anky van Grunsven: ‘We nemen geen enkel risico’

Anky van Grunsven: ‘We nemen geen enkel risico’

Vandaag heeft Anky van Grunsven in een column in de Telegraaf meer uitleg gegeven over de beslissing van het Indoor Brabant om geen publiek toe te laten, maar het evenement alsnog door te laten gaan. "Gezondheid gaat boven een paardensportevenement" schrijft van Grunsven.

Negentien jaar geleden kampte het Indoor Brabant ook al met een crisis. Toen zorgde de MKZ-crisis ervoor dat het evenement moest worden afgelast. Een beslissing die de organisatie jarenlang (financieel) heeft gevoeld. "Door goed beleid heeft het evenement zich weten te handhaven en vervolgens opgewerkt naar de absolute top van ’s werelds beste concoursen." stelt van Grunsven


"Corona vormt een grote bedreiging voor mensen. En dus volgt de organisatie van The Dutch Masters nauwgezet de adviezen van de Veiligheidsregio. In Brabant werd aan het begin van deze week besloten dat evenementen met meer dan duizend bezoekers niet door mogen gaan. Het leek ons in eerste instantie sympathiek naar de fans en bezoekers van het eerste uur om alleen hen binnen te laten." gaat ze verder.


We kunnen alleen deze wedstrijden laten doorgaan omdat paardensport geen contactsport is zoals voetbal en hockey. Ruiters hoeven tijdens hun optreden niet bij elkaar in de buurt te zijn.


Om de fans zoveel mogelijk tegemoet te komen wordt er een livestream aangeboden door de organisatie. "Het is behelpen. Ik heb er een heel dubbel gevoel bij. Maar gezondheid en veiligheid gaan altijd voor alles."