Alex van Silfhout reageert op wedstrijdpauze Edward Gal: "Het is een grote aderlating, hij trekt normaal de kar"

Alex van Silfhout reageert op wedstrijdpauze Edward Gal: "Het is een grote aderlating, hij trekt normaal de kar"

De organisatie van CHIO Rotterdam sprak met de kopman van de dressuurruiters: Alex van Silfhout. Hij haalde onder meer aan wat zijn doelen zijn voor TeamNL in dit jaar, de wedstrijdpauze van Edward Gal en het NK in Ermelo. 

Alex van Silfhout heeft duidelijke visies over het verdere verloop van dit jaar: “Eerst zijn er de observaties. Dat zijn het NK in Ermelo, Exloo, Rotterdam en Aken. De combinaties met de beste vorm mogen naar de wereldkampioenschappen in Herning in augustus. Na het WK gaat de blik richting de Olympische Spelen in Parijs. Ik hoop dat daar weer een team weer kan staan, wat opgewassen is tegen de concurrentie, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat we weer eens met een medaille thuis komen. Ik wil in Rotterdam kunnen winnen, maar meteen daarna is Aken en daar zijn ook veel ogen op gericht. Ik zal dus moeten gaan kijken wat het verstandigst is. Bij dat verstandig zijn denk ik dus aan allerlei dingen, zowel individueel als voor het team." 

Wedstrijdpauze van Edward Gal

"Dat Edward Gal een wedstrijdpauze heeft ingelast is natuurlijk een grote aderlating, hij trekt normaal gesproken de kar. Maar ik respecteer zijn keuze en begrijp het, hij heeft al zoveel jaren achter aan één stuk wedstrijden gereden. Maar lastig is het wel. Ik hoop dat hij er volgend jaar weer is", klinkt het bij van Silfhout.

Veelbelovende combinaties 

"Nu staat eerst het NK in Ermelo op de agenda, waar de hele nationale top aanwezig zal zijn. Ik denk dat we daar mooie sport te zien krijgen. Er zijn verschillende veelbelovende nieuwe combinaties. Emmelie Scholtens zal na haar zwangerschap weer met twee paarden starten, Hans Peter is er met een nieuw paard, Dinja is goed bezig, alle redenen om allemaal naar Ermelo te komen. Het ligt centraal dus voor iedereen aan te rijden. Ik ben heel blij dat we van alle Corona-beperkingen af zijn en dat we weer 100% normaal kunnen rijden. Veel publiek zal door de ruiters gewaardeerd worden en de sport zeker ten goede komen!"


Bron: CHIO Rotterdam