Ramatou Ouedraogo: "Europese Kampioenschappen zijn altijd mijn doel"

Ramatou Ouedraogo: "Europese Kampioenschappen zijn altijd mijn doel"

De Franse amazone Ramatou Ouedraogo scheert op amper twintigjarige leeftijd al hoge toppen in de internationale sport. Deze week zal ze deel uitmaken van het Franse team om van start te gaan in de Nations Cup van Fontainebleau. De organisatie van BIP kon de jonge amazone even apart nemen om te horen hoe ze de aankomende week ziet en met welke paarden ze in de piste te zien zal zijn. 

Met wie zal je deze week in Fontainebleau van start gaan? 

Ramatou Ouedraogo: "Ik neem in Fontainebleau deel aan de CSIO Young Riders-rubriek met Jilbert en Up To You. De kampioenschappen en CSI-evenementen van vorige week zijn goed verlopen en het is een goede voorbereiding geweest voor mijn twee paarden voor de CSIO deze week."

Zijn de Europese Kampioenschappen opnieuw een doel voor jou?

"De Europese Kampioenschappen zijn altijd mijn doel en ik hoop geselecteerd te worden met ofwel Jilbert of Up To You. Bovendien zal het dit jaar in Oliva plaatsvinden, het zal me een waar genoegen zijn en ik hoop eindelijk deze prachtige locatie te kunnen ontdekken tijdens het EK!" 

Kan je ons wat meer vertellen over je traject en doelstellingen met Jilbert van't Ruytershof?

"Jilbert is begin januari bij mij op stal gekomen. Ik ben erg blij zijn ruiter te zijn en het vertrouwen te hebben dat de GFE mij weer heeft geschonken na Up To You en Consul DL Vie Z, die nu met pensioen is. Hij werd voorheen gereden door de Belgische ruiter Constant Van Paesschen. Hij is een heerlijk paard om voor te zorgen, met een goed karakter en veel kracht en bloed. Mijn doelstellingen zouden dus de Europese kampioenschappen zijn."

Waar kijk je het meeste naar uit deze week met het Franse team?

"Deze week hier is specifiek gewijd aan jonge ruiters. Ik ben erg blij om deel te nemen met mijn twee hoofdpaarden. Frankrijk vertegenwoordigen getuigt van het werk dat ik heb verricht met mijn coach, Manuel Henry, die mij al sinds mijn jeugd volgt. Het is ook een enorme verantwoordelijkheid en mooie kans dus ik ben er bijzonder trots op."

De selecties voor de Nations Cup zijn gemaakt en jij bent een van de vijf ruiters die door de federale staf zijn geselecteerd! Hoe voelt dat? 

"Ik ben blij met deze selectie omdat de federale staf ons vertrouwen heeft gegeven. Mijn twee hengsten zijn in goede conditie. Deze eerste selectie van het jaar is een eer, want zowel ons team als alle paarden zijn in topvorm!"


Bron: Persbericht BIP - Bonneau International Pony
Foto: Persbericht BIP - Bonneau International Pony/ © PSV Jean Morel