25ste editie van Reiser Paersdeeg Showjumping Event met Nations Cups

25ste editie van Reiser Paersdeeg Showjumping Event met Nations Cups
Op woensdagavond kon je in het Windsor Restaurant in Bertrange terecht voor een persconferentie waar de organisatoren van het Jaarlijke Reiser Paersdeeg internationaal showjumping event in Crauthem aankondigde dat het dit jaar de 25ste editie zal zijn georganiseerd door CSIO Luxemburg.

Dit jaar het event zal doorgaan van donderdag 29 juni tot 2 juli. In het programma vind je er dit jaar ook de Nations Cup tussen, waar vier ruiters uit de negen gekwalificeerde landen en vier uitgenodigde landen het tegen elkaar opnemen. Deze gekwalificeerde landen zijn: GB, Oostenrijk, België, Tsjechië, Noorwegen, Ukraine, Polen, Denemarken and Hongarije. De landen op uitnodiging zijn USA, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg.

Buiten dat er een Nations Cup was in de jaren 1990 (laatste in 1996) in Oberanven, is het nu terug voor de eerste keer dat een Luxemburgs team zal deelnemen aan zo een event in eigen land.

Op vrijdag avond zal er een officiele viering zijn van de 25 ste verjaardag en op zaterdagavond is er een 'Sunset Dinner Over the Green' door chef Jan Schneidewind.

In 2016 was er een totaal van 170 ruiter uit meer dan 20 verschillende landen en namen er meer dan 300 paarden deel aan het vierdagen lang event. Als toevoeging zal de CSIO Luxemburg starten met de organisatie van een tweede event. Een twee-ster event die zal volgen het weekend erop in dezelfde arena.

Ook Equnews zal dit jaar weer paraat staan als exclusieve mediapartner van dit event en brengt je het nieuws heet van de naald.