Meredith Michaels-Beerbaum's Fibonacci verkocht naar Amerikaanse Lillie Keenan

Meredith Michaels-Beerbaum's Fibonacci verkocht naar Amerikaanse Lillie Keenan
Zojuist maakte de Duitse amazone Meredith Michaels-Beerbaum bekend via haar Facebook dat ze haar toppaard Fibonacci 17 heeft verkocht. De twaalfjarige For Feeling zoon was een van haar toppaarden op het moment.

Hun laatste grote overwinning was in de Nations Cup van Hickstead waar ze afgelopen juli naar een fantastische eerste plaats wist te springen. Dit kunstje herhaalde ze op de Olympische Spelen van Rio een maand later door in de eerste kwalificatie ronde een nette eerste plaats in de wacht te slepen. Uiteindelijk was er voor het team een bronzen medaille. Met verdere mooie resultaten als een tweede plaats in Wellington's Wereldbeker Finale en een derde plaats in de Grand Prix van Wellington en een derde plaats in La Baule was het tweetal een geduchte tegenstander van veel ruiters en een graag geziene combinatie. In 2015 maakte het tweetal nog deel uit van het Duitse team in Aken waar ze een zilveren teammedaille wisten te verzekeren.

Nu is het de jonge Amerikaanse amazone Lillie Keenan die in het zadel zal gaan plaatsnemen. Met haar 21 jaar springt deze amazone op dit moment in de 1.60m van Wellington waar ze met haar Super Sox nog een vierde plaats wist te behalen afgelopen week. Met een toppaard als Fibonacci in haar stallen kan dit wel eens een geduchte combinatie worden op het circuit.

Via haar Facebook vertelt Meredith "Met plezier feliciteer ik Lillie Keenan met de aankoop van Fibonacci. Het is niet altijd gemakkelijk als een partnerschap ten einde komt, maar in dit geval ben ik vooral enthousiast om een nieuwe te zien beginnen. 'Nacho' was een fenomenaal paard voor mij de laatste drie jaar en ik ben zo ontzettend trots en dankbaar voor alle successen die we samen hebben mogen beleven. Maar nu is het tijd voor hem om deze jonge maar talentvolle amazone op pad te helpen en haar dromen waar te gaan maken. Ik weet dat je een geweldige toekomst wacht met Nacho en met de geweldige steun die je ontvangt van je coach Cian O'Connor ben ik zeer benieuwd naar de resultaten die dit paard je brengen zal."