UPDATE: CSI Salland morgen terug van start *Met foto's*

UPDATE: CSI Salland morgen terug van start  *Met foto's*
Er wordt nog steeds druk samengewerkt om de ravage en chaos van het CSI Salland op orde te stellen. Ondertussen is er meer info omtrent het voorval.

Paarden gewond

Volgens de laatste berichten is het een chaos op het manageterrein. Er zijn meerdere rijpaarden gewond geraakt.

Vingergewijs

De organisatie heeft in overleg met de ruiters besloten dat het driedaagse evenement morgen na het opruimen van de ravage wordt voortgezet met uitsluitend de deelnemers die nog verder willen rijden. De paarden die de wedstrijd vervolgen worden voor vannacht opgevangen in andere stallen in de regio.

Vanuit de organisatie klinkt het verwijt dat tentenbouwer Van Sprengel uit België de tenten onvoldoende heeft laten zekeren om de windstoten op te kunnen vangen. De tenten waren niet goed verankerd.

Had dit voorkomen kunnen worden?
“Ja, er was windkracht 6 voorspeld en er zijn rukwinden. Waarschijnlijk is er een flap van de tent opengewaaid en is de wind eronder gekomen. Omdat de grond drassig is, heeft de wind de zekeringen uit de grond kunnen trekken.”

Wat is de schade?
“De schade is nog niet geïnventariseerd, maar het lijkt achteraf nog mee te vallen. Uiteraard zijn er wel spullen beschadigd, zoals zadels van de ruiters. Gelukkig zijn er geen mensen gewond geraakt en maken de paarden het goed.”