Steven Veldhuis en Maaike Ten Berg-Bijlsma 'on top' De Wolden

Steven Veldhuis en Maaike Ten Berg-Bijlsma 'on top' De Wolden
Bij de jonge paarden in het CH De Wolden regeren de Nederlandse combinaties. Zo sprong Maaike Ten Berg-Bijlsma naar de overwinning met de VDL Zirocco Blue-zoon, Fresco Blue naar de winst bij de zevenjarigen. Na een finish in 62,66 seconden bleef de amazone Emile Tacken met de KWPN-merrie Faithful (Calvaro Z x Indorado) voor.

Tacken klokte foutloos af in 63,03 seconden en werd zo opgevolgd door Johan Bergs met Bibisi CKV.  De top vijf werd afgewerkt door Erika Lickhammer met Chico Z (v. Clinton 1) op vier en Bart Van der Maat met Iron Man 15 (v. Indoctro) op vijf.

KWPN domineert bij zesjarigen

Ook bij de zesjarigen bleven de Nederlandse ruiters voorop. Ditmaal met Steven Veldhuis voorop. Op de rug van Grande Dieni werd Veldhuis opgevolgd door Mareille Van Geel-Schroder. Veldhuis bleef ruim één seconde voor in 64,51 seconden. Mareille en de BAcardi VDL-dochter, Gerdinieke haalde de finish in 65,61 seconden.

Marco Sas en Galileo Van de Hagenhorst vervolledigde het podium.

In de ochtendrubriek over een hoogte van 1.30m was het Khaled Abdulrahman Almobty die de Nederlandse ruiters voor bleef. Samen met de 11-jarige BWP-hengst Desert Storm II (v. Clinton I). Manon Hees en Bruminka (v. Numero Uno) volgden op de tweede plaats.

Klik hier voor de resultaten