België's Pieter Devos neemt winnende start in Chantilly

België's Pieter Devos neemt winnende start in Chantilly
Met het prachtige kasteel van Chantilly op de achtergrond zijn de vijfster ruiters van start gegaan in de Longines Global Champions Tour in Chantilly. De 1.45m Prix French Tour bood een sterk staaltje vakmanschap op de perfecte graspiste nabij Parijs.

Maikel Van der Vleuten kampte met de toegestane tijd. Op de rug van de 15-jarige VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) moest hij na twee tijdsfouten zich tevreden stellen met de 19de plaats, buiten de klassering.

België's Pieter Devos neemt meteen een sterke positie voor het weekend en start met een overwinning in het zadel van de 10-jarige BWP-ruin, Haloubet Hitchcock (v. Baloubet du Rouet). De combinatie klokte foutloos af in 60,03 seconden en bleef zo nipt voor op Qatar's Bassem Mohammed.

Deze haalde de eindmeet foutloos in 63,41 seconden met de 11-jarige Argelith Squid (v. Salito). Frankrijk's Benoit Cernin zorgde voor grote vreugde bij het thuispubliek.

De Franse springruiter snelde naar de derde plaats met de SF-zoon van Quick Star, Tea Star d'Oyale. De top vijf werd verder afgewerkt door Carlos Enrique Lopez Lizarazo (Ulhane de Conde, v. Jarnac) op vier en Romain Duguet (Vancouver de Lanlore, v. Toulon) op vijf.

Klik hier voor de resultaten