Sanne Thijssen houdt Nederlandse eer hoog in Hamburg

Sanne Thijssen houdt Nederlandse eer hoog in Hamburg
In Hamburg is de eerste manche van de Global Champions League gewonnen door team Miami Glory met Denis Lynch en Scott Brash. Individueel ging Lynch ook aan de haal met de overwinning in de barrage die veertien combinaties telde. Sanne Thijssen zette voor Nederland het beste resultaat neer met een derde plaats.

Voor de eerste omloop had de Ierse topruiter BWP’er RMF Echo (v. Virus de Laubry) gezadeld. Het duo was absolute klasse en Lynch stuurde zijn Virus de Laubry-nakomeling met het mes tussen de tanden naar de snelste tijd van 40.21 seconden. Lauren Hough en Ohlala (v. Orlando) deden nog een fraaie poging, maar kwamen niet verder dan een tweede plaats in 40.70 seconden.

Sanne Thijssen en Con Quidam Rb (v. Quinar) toonden ook weer hun klasse en gingen in 41.85 seconden door de barrage op de "Hamburger Derby Platz". Dat levere hun een derde plaats op.

Martin Fuchs (Clooney, v. Cornet Obolensky) volgde op de vierde plaats. Lynch zijn teamgenoot Scott Brash bezette de vijfde plaats met Hello Forever (v. For Pleasure).

Harrie Smolders en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) kwamen ook terug in de barrage. Daar wist het duo echter niet de lei schoon te houden en ze eindigde op een tiende plaats. konden de lei in de eindstrijd niet proper houden en belandden op plek tien. Er stond echt

Kijk hier voor alle resultaten.