Leopold van Asten slaagt voor dubbelfunctie in Eindhoven

Leopold van Asten slaagt voor dubbelfunctie in Eindhoven
Springruiter Leopold van Asten weet zijn dubbelfunctie goed te combineren op CSI Eindhoven. Als bestuurslid wordt hij overladen met complimenten over het drukbezochte concours, als topsporter knalde hij donderdagavond in de SML Prijs op 1.50m niveau en werd hij tweede met VDL Groep Miss Untouchable (v.  Chacco Blue). Karel Cox uit België reed eentiende van een seconde eerder door de finishlijn als laatste deelnemer in de barrage.

“Ik had graag willen winnen, maar ik ging al als tweede in de barrage en er zaten er veertien in. En dat waren niet de minsten. Daar komt bij dat ik niet het laatste aan risico nam. Ik ben blij met hoe goed en constant ze springt. Een paard waar ik hoge verwachtingen van heb.”

De paarden van Leopold van Asten springen goed, het concours loopt gesmeerd, maar het vergt wel de nodige concentratie. “Ik moet echt tegen mezelf zeggen: en nu de focus bij het springen”, lacht Leopold. “Samen met Eric van der Vleuten en Frans Wijlaars ben ik verantwoordelijk voor het sportgebeuren. Eric is nu twee dagen in Rome omdat zijn zoon Maikel daar rijdt, dus proberen Frans en ik alles zo goed mogelijk te regelen. De bodem op tijd rollen, op de juiste manier laten sproeien, noem maar op. Omdat ik zelf mee rijd ervaar je waar je kan verbeteren en aansturen, maar op een gegeven moment moet je je er ook even voor afsluiten en je focussen op je taak in de ring.”

De lat ligt hoog bij de organisatie. “De eerste drie edities waren fantastisch, maar dit jaar moet het opnieuw schitterend worden. We organiseren dit met een groep mensen die allemaal hun eigen werk ernaast hebben en dit voor de hobby doen. Dat maakt het bijzonder. Maar we horen van alle kanten dat mensen genieten. En daar doe je het voor.”

Leopold van Asten won in de AMSL Prijs bijna 5.000 euro. Voor winnaar Karel Cox en Flinstone van ‘t Eigenlo (v. For Pleasure) lag er 6.150 euro klaar.

De Derby kwalificatie om de Philips Prijs ging donderdagavond net aan Joy Lammers haar neus voorbij. De dochter van vice-voorzitter van CSI Eindhoven en sponsor van de Lacom Derby, Driek Lammers, heeft aan de Karpendonkse Plas al eens de Derby en een kwalificatie weten te winnen. Vandaag werd ze tweede, achter de Britse Louise Saywell. Verder waren er zeges op 1.35m niveau voor Doron Kuipers, Jessica Mendoza en Fabienne Roelofsen.

Morgen staan er vijf internationale springrubrieken op het programma. De spectaculaire Lacom Derby op zaterdag begint om 16.45 uur, de VDL Groep Grote Prijs Eindhoven op zondag om 15.15 uur.  De toegang is gratis.

www.csi-eindhoven.nl