Peters zorgt voor winst in Junior Finale Valkenswaard

Peters zorgt voor winst in Junior Finale Valkenswaard
In Valkenswaard stonden er naast verschillende nevenrubrieken ook nog enkele finales op het programma. In deze finales slaagden onze landgenoten erin om enkele knappe klasseringen binnen te halen.

De winst ging in deze rubriek naar de Nederlander Sven Peters. Hij reed Channel (v. Rascin) in 62,21 seconden naar de eindmeet. Hiermee deed hij net iets beter dan Max Haunhorst die met Chaccara (v. Chacco-Blue) op de tweede plaats eindigde.

Zowel de derde als de vierde plaats gingen naar Belgische ruiters.Vermeiren reed met Corland (v. Vincenzo) naar de derde plaats in deze rubriek die rechtstreeks op tijd gereden werd. Het duo klokte af in 62,81 seconden. Kobe Hendrikx, vice-Belgische kampioen bij de Juniors, nam vandaag de vierde plaats voor zijn rekening. Hij kon hiervoor rekenen op de 11-jarige Galoubet Fravanca (v. Caretino). Ook Hendrikx liet alle balken in de lepels en finishte in 62,81 seconden.

De Nederlandse Bas Moerings vervolledigde de top vijf. Zijn tijd van 64,42 seconden leverde heb en Fasther (v. Vigo d'Arsouilles) een mooie vijfde plaats op.

In de finale voor de Young Riders waren de Belgen oppermachtig. Ze bezetten immers het volledige podium. De overwinning ging naar Dieter Vermeiren. Hij was met Kingston Town 111 Z (v. Kashmir van Schuttershof) de snelste in de barrage. Vermeiren liet alle balken in de lepels en finishte in 37,15 seconden. Gilles Thomas eindigde op de tweede plaats met Indiana van het Kapelhof (v. Chatman). Thomas reed wel de snelste barrage-tijd, maar een springfout hield hem van de overwinning. Ook Dries Goossens en Gina (v. Cicero Z) konden de nul niet op het scorebord houden. Hun tijd van 39,32 seconden leverde hen echter wel nog de derde plaats op.

De Nederlandse Lisa Bongers nam met Donbalian (v. Carthino Z) de vierde plaats voor haar rekening. Ameen Elmaghraby en Sincerely Yours (v. Stakkato) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten