Van Der Vleuten schrijft 'Gemeente De Wolden Grand Prix' op zijn naam

Van Der Vleuten schrijft 'Gemeente De Wolden Grand Prix' op zijn naam
In Zuidwolde werd vanmiddag het hoogtepunt van een internationaal weekend afgewerkt: de CSI2* Grand Prix. In deze rubriek kwamen 51 combinaties aan de start,acht van hen slaagden erin om door te stoten naar de barrage.

In die barrage waren het de Nederlandse ruiters die de plak zwaaiden. De winst ging naar Maikel Van Der Vleuten. Hij reed zijn 9-jarige merrie Dana Blue (v. Mr. Blue) in 47,22 seconden naar de eindstreep. Hiermee bleef hij de Deen Lars Bak Andersen voor. Andersen legde eveneens een foutloze barrage af en klokte af in 47,29 seconden. Dit leverde hem en Quel Filou 13 (v. Quidam's Rubin) de tweede plaats op.

De rest van de top vijf kleurde volledig in de Nederlandse driekleur. Dennis Van Den Brink en de KWPN-hengst El Greco (v. Diarado) eindigden op de derde plaats. Zij sprongen een foutloze barrage in 47,34 seconden. Doron Kuipers nam met Dickyville (v. Quasimodo Z) de vierde plaats voor zijn rekening. Hij reed weliswaar een erg snelle tijd (45,65 seconden) maar zijn merrie tikte één balk uit de lepels wat resulteerde in de vierde plaats. Bert-Jan Zuidema en Devlin (v. Van Gogh) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten