Nooren en Van Grunsven knallen naar top 5 plaatsen in Arezzo

Nooren en Van Grunsven knallen naar top 5 plaatsen in Arezzo
In het Italiaanse Arezzo hebben de Nederlanders vandaag nog niet een rubriek gewonnen. Maar toch liegen de resultaten er vandaag niet op: We zijn in vorm!

Zojuist bleef de winst in de 1.50m ranking rubriek dan weer wel in thuisland met Gianni Govoni. Hij sprong In een spannende twee fasen met de toepasselijk genaamde merrie Winn Winn (v. Chin Chin) in 31.22 seconden naar de eindzege

Olivier Philippaerts kwam aan de start met de 9-jarige Ogano Sitte-zoon Ikker en klokte 31.49 seconden over de tweede fase van het parcours. Daarmee moest de Belgische topruiter met zijn BWP hengst twee tienden van een seconden toegeven op Govoni.

Ook de derde plaats was voor Italy Luca Marziani stuurde zijn 10-jarige Tokyo du Soleil (v.Montender) in 31.74 seconden naar de finish. Niet veel later in 31.82 seconden volgde de Zwitser Werner Muff en zijn Contendro I-zoon Cosby.

Lisa Nooren maakte voor Nederland de top vijf compleet. In het zadel van VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus) hield ze een in vorm verkerende Jur Vrieling en Zypern III (v. Cassall) op afstand met haar rit in 32.19 seconden.  Vrieling kwam slechts  0.05 seconden later over de eindstreep met zijn 10-jarige merrie.

Ook Stefanie van den Brink, Kevin Beersen en Sjaak Sleiderink zaten in de prijzen.    Van den Brink had de 15-jarige ruin Unex Omega Star (v. Quick Star) gezadeld en werd zevende in een foutloze rit van 32.40 seconden. Beerse werd tiende met Camelot (v. Harly VDL) en Sleiderink stuurde Dexter R (v. Namelus R) naar de 13e plaats.

Bij de 1.45m rubriek Silver Tour finale direct op tijd waren het Jens van Grunsven en Amber Fijen die vorm toonden. Van Grunsven sprong in 63.20 seconden naar een fraaie vijfde plaats met La Calido (v. Lord Lancer). Feijen volgde in het zadel van El Corrado  ( v. Gran Corrado)op de zesde plaats na haar rit van 64.68 seconden. De winst in de rubriek ging naar de Canadees Chris Sorensen en de 13-jarige Berlin-zoon Zellobee.

Kijk hier voor alle resultaten.