Lisa Nooren moet 'thuis-amazone' Petronella Andersson voorlaten in Knokke

Lisa Nooren moet 'thuis-amazone' Petronella Andersson voorlaten in Knokke
Tijdens de eerste internationale vijfsterren rubriek in Knokke kwamen  in totaal 35 combinaties aan de start. Tot op het laatste moment switchte het podium op regelmatige tijd in deze 1.40m rubriek. Lange tijd stond thuis-amazone, Petronella Andersson voorop met de oude vertrouwde 19-jarige Mouse (v. Limbus). De ruin sprong met Andersson foutloos rond in 26,81 seconden.

Na een finish in 27,01 seconden volgde de Nederlandse Lisa Nooren in het zadel van de SF-merrie VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus). Constant Van Paesschen hield de eer in eigen land op niveau met een derde plaats. Van Paesschen klokte foutloos af met de 10-jarige Calvaro Z -dochter, Cavalla.

Enkele weken geleden won de merrie in Lier nog een internationale rubriek met de Fransman Benjamin Robert. In het verleden zagen we Junioren amazone Camille Demolie ook al met haar aan het werk.

In een finish van 27,14 seconden deelde hij de derde plaats met de Zweedse Malin Baryard-Johnsson en haar H&M Second Chance (v. Carland).

Dayro Arroyave vervolledigde de top vijf met Gilbert de Roock's BWP-merrie, Infinity (v. Cicero Z).

Klik hier voor de resultaten 1.40m

Evelyne Putters houdt Belgische eer hoog in de CSI1*

Vooraf werd reeds een éénster 1.10m afgewerkt. Daarin wist de Britse Flo Norris de concurrentie achter zich te laten in het zadel van de KWPN-merrie Darling Hdh (v. Douglas). Ze nam nipt het voortouw op Ingrid Strom met Rouf Brecourt (v. Quidam de Revel). Eveneens onder de 30 seconden wist Evelyne Putters het podium te betreden op de derde plaats. Met onder het zadel Dakota du Buisson Z (v. Dutch Capitol) ging Putters een peloton van vijf Belgen vooraf.

Alysse Looyens (Pialottino), Eva Jennen (Forlando),  Eros van Speybroeck (Ibora), Chloe Heyrman (Amadeouse de Hurtebise) en Delhpine Tilleman (Istria van de Start) werkten zo de top acht af.

Klik hier voor de resultaten 1.10m