KWPN-ers doen het goed bij vijfjarigen in Verden

KWPN-ers doen het goed bij vijfjarigen in Verden
Het dressuurgeweld in Verden is losgebarsten. Met ongekend hoge scores in de eerste ronde bij de vijfjarigen staat de KWPN-hengst Five Star op dit moment op de zilveren positie. Maar het verschil met de nummer één is met vier honderdsten slechts klein. Op de derde plaats staat na de eerste ronde Four Legends (v.Wynton), en met vijf KWPN’ers die zich direct voor de finale hebben geplaatst is het KWPN goed vertegenwoordigd.

Severo Jurado Lopez leidt het klassement. Met de imponerende Deens gefokte Fassbinder-zoon Fiontini (mv.Blue Hors Romanov) zette hij met een 10 voor de draf de grandioze score van 9.48 op het scorebord. Onverslaanbaar, zo leek het, maar Kirsten Brouwer reed Five Star zeer professioneel rond en met louter scores boven de 9 ( waar Fiontini nog een 8,1 moest incasseren voor zijn stap) reed zij naar 9.44. Wat een score! Marieke van der Putten completeert de voorlopige top drie met de Wynton-zoon Four Legends. Zij zijn met 9,32 ook nog geweldig in de race.

In totaal zijn er vijf KWPN ‘ers die de top 12 bereikten. Kirsten Brouwer reed ook met de KWPN-hengst Ferdeaux een knappe proef die werd beloond met 8.94 en de zevende plaats. Grote concurrent leek de Ampere-zoon Franklin te worden. Hij werd, net als de winnaar van vandaag gereden door Severo Jurado Lopez en kreeg een topscore in de draf (9,8) maar met slechts een 7,7 voor de stap bleef zijn score steken op 8.84.

De Zweedse Carline Darcourt is verantwoordelijk voor de voorlopig vijfde KWPN’er in de finale van zaterdag. Zij reed Van Vivaldi naar 8.76 punten, de elfde plaats. Morgen gaat de strijd verder met de zesjarigen en de tweede selectieronde voor de vijfjarigen waarin nog drie combinaties zich kunnen plaatsen voor de finale.

Volg het WK jonge paarden in Verden via de livestream van ClipMyHorse.tv

Kijk hier voor alle resultaten