Paris Morssinkhof en Rowen van de Mheen starten goed op het EK

Paris Morssinkhof en Rowen van de Mheen starten goed op het EK
De eerste dag springen tijdens het Europees kampioenschap in Malmö begon wisselvallig voor de Oranje equipe. Paris Morssinkhof en Rowen van de Mheen deden goede zaken en doen nog mee voor het klassement, terwijl Laurie Touw, Niels Jonkers en Elize van de Mheen met balken aan de overkant kwamen.

Gister avond werd de eerste omloop verreden voor het EK en Paris Morssinkhof toont aan in vorm te zijn met haar schimmel Carrick 13 (v. Calato). In de proef op tijd sprong ze 76,69 seconden foutloos naar de dertiende plaats in het klassement. Rowen van de Mheen zet ook een foutloze proef neer met Quaprice d’Astree, maar is iets minder snel en staat nu negentiende.

De overige Oranje ruiters zetten mindere resultaten neer. Elize van de Mheen en Niels Jonkers zegen beide twee balken naar beneden komen. En Laurie Touw kwam met 14 strafpunten de ring uit.

Adam Carey uit Zweden aan de leiding na de speedproef. In het zadel bij Stakkati (v. Stakkati) wist hij als enige onder de 70 seconden te blijven en heeft een voorsprong van ruim drie seconden op de Ierse Olivia Roulston.

Kijk hier voor alle resultaten.