Jur Vrieling wint Wereldbeker omloop Oslo

Jur Vrieling wint Wereldbeker omloop Oslo



Jur Vrieling maakt een goede start aan het Wereldbeker Indoor seizoen door de eerste omloop in Oslo te winnen. In een barrage met zeven foutloze combinaties was Vrieling de beste met Vdl Zirocco Blue N.O.P. (v. Mr. Blue). Marco Kutscher legde beslag op de 2e plaats met Cornet’s Cristallo. Voor Olympisch kampioen Steve Guerdat was er een 3e plaats met Nino des Buissonnets.

Twaalf combinaties streden om de eerste Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen in Oslo op naam te mogen schrijven. Uiteindelijk was het Vrieling die zijn topvorm van Caen en Barelona doortrekt naar Oslo. Met de machtige hengst Zirocco Blue, waar hij eerder dit jaar CSI Twente mee op naam schreef, bleef hij Kutcher voor met nog geen tiende en griste daarmee eindzege voor de neus van de Duitser weg. Olympisch kampioenen van 2012 Guerdat en Nino des Buissonnets werden verdienstelijk derde in een tijd van 35.22 seconden.

Bart Bles, die ook een goed seizoen kent, werd bij Lord Sandro Ddh in het zadel vijfde voor Meredith Michaels-Beerbaum met Fibonacci.

Leopold van Asten en VDL Groep Zidane hadden twee springfouten in de eerste manche 8 strafpunten. Piet Raijmakers Jr. en Van Schijndel’s Eclips noteerden 20 strafpunten. Ook Maikel van der Vleuten en VDL Groep Sapphire B waren niet in vorm en verlieten vroegtijdig parcours.

Kijk hier voor alle resultaten.