Stijgbeugels, welke kies jij?

Stijgbeugels, welke kies jij?
Deze week geven we onze ogen de ‘kost’ tijdens de internationale wedstrijd in Lier. Toch focussen we ons niet op de verschillende modieuze outfits, dan wel op de stijgbeugels. Waarom kies je welke stijgbeugel? Wat zijn de criteria? Wel dat is natuurlijk afhankelijk van ruiter tot ruiter.

We zorgen alvast voor een klein, selectief overzicht van de leukste en meest innovatieve beugels op de markt. Daarbij ontbreken de beugels van Jin Stirrup zeker niet. De beugels zijn heel eenvoudig en enorm licht, toch sterk. Voordeel is ELKE kleur is mogelijk. Ze lijken sterk op deze van Butet, hoewel deze een extra grip hebben gekregen… en jawel deze helpt.

De ‘Lorinzi Stirrups’ worden vaak verbonden aan Schockemöhle Sport en zijn ontworpen met een extra balancerend systeem. Het design is ook gemaakt om een uitmuntende balans en vastheid van de voet te garanderen.

Een groot verschil met de modieuze ‘Freejump’ beugels. Zeker geen onbekende in de springsport. Dankzij de magneet techniek blijft je voet mooi op zijn plaats… wel riskant bij een zware val, nee?

Als afsluiter zijn er nog Antares en Lamborghini die een schock-dempende ontwerp voorstellen. Het ontwerp integreert veren en rubbers met een dubbel lagende bodem. De schock -demper zorgt voor een kleinere impact voor zowel paard als ruiter.